Site Overlay

Jurre Bongers pakt snelste tijd in LEGO racewedstrijd

LEGO activiteit Mellepark 3 maart 2022

Jurre, leerling van Kindcentrum Aventurijn,  glimt van trots nadat zijn zelfgemaakt voertuig, met de naam Hoovie, de snelste tijd van 1.31 seconden laat aantekenen. “Ik heb thuis heel veel lego en maak dan auto’s, scooters en soms kleine huisjes.” Ook Jeroen Koster is, samen met zijn partner Monique en hun kinderen Roel (6) en Lisa (9), van de partij. Koster steekt zijn voorliefde voor LEGO niet onder stoelen of banken. ”Mijn handen jeuken om ook met LEGO te gaan bouwen. Ik moet eigenlijk mijn handen een beetje achter op mijn rug binden”, lacht Koster. Zijn zoon Roel zit op dat moment rustig in zijn eentje op een gigantische stapel LEGO om daar de juiste legostenen uit te zoeken. Op de vraag wat hij van deze legomiddag vindt begint hij spontaan te vertellen en geeft aan dat hij het legovoertuig helemaal alleen wil maken. “Ik wil niet dat mijn vader mij meehelpt en er zich mee gaat bemoeien. Hier mag je vrij bouwen en kan ik zelf iets verzinnen. Met een handleiding erbij vind ik moeilijker.“ Zijn oudere zus Lisa heeft thuis een grote bak LEGO. Ze maakt wel eens iets uit een boekje maar vindt fantasielego ook erg leuk. “Ik vind het fijn om een beker te winnen. Dit is de eerste keer dat ik aan een legowedstrijd meedoe. Ik heb een auto gebouwd, deze heet de Blackboost”, aldus Lisa Koster. Milan Simko is zeven jaar, zit op IKC Raam en is een fervent legobouwer. Samen met zijn vriend Damian (6) heeft hij een bijzonder voertuig gebouwd. Het is niet het snelste exemplaar, maar hun bolide ziet er futuristisch uit. Het in elkaar zetten van LEGO vinden ze allebei erg cool.

Grote opkomst

Esther Hoesen, wijkondersteuner van Ontmoetingsplein Mellepark, is blij met de grote opkomst. “Ik vind het idee van Wesley Bakker om een LEGO-middag te organiseren een heel goed plan, het past goed binnen ons activiteitenprogramma. Wanneer dit goed bevalt, is dit ook iets voor volwassenen. Zij willen dit vaak niet toegeven, maar ze vinden het bouwen met legostenen net zo leuk”, zegt Hoesen met een glimlach. “Op dit moment zijn er alleen jeugdactiviteiten in de schoolvakanties, maar we zouden dit graag willen uitbreiden. We proberen zowel jeugd als jongvolwassenen te stimuleren om aan een of meerdere activiteiten deel te nemen. Daarnaast overwegen we onze activiteiten uit te breiden met dagbeleving voor bepaalde doelgroepen. Naast het bouwen met LEGO, kan er dan onder andere LEGO op kleur worden gesorteerd en ingepakt”, aldus Hoesen.