Site Overlay

Onze voorgaande evenementen

De zomer in je bol

wo 13 jul 22
Muzerijk

Het is bijna zomervakantie. Kijk jij er al naar uit? Tijdens deze LEGO-middag gaan we aan de slag met wat de aankomende zomervakantie voor jou betekent! Stel je zelf de volgende vraag: Ik ga op zomervakantie en ik ga naar / of ga doen… Tijdens deze doe-activiteit ga jij iets van LEGO bouwen wat jij meeneemt of gaat doen op vakantie!

Na de bouwtijd mag jij vertellen wat het bouwsel is en mag je ermee op de foto! Kom jij ook in je meest zomerse outfit naar deze bouw-middag in Muzerijk?Bekijk de foto's van De zomer in je bol hier

Gemaskerd bal

wo 14 sep 22
Mellepark

Een gemaskerd bal, ook wel een maskerade genoemd , is een evenement waaraan mensen deelnemen in een kostuum of vermomming. Normaal gesproken is dat een masker. Anders dan een simpele optocht of een kermis, is het dé gelegenheid om te dansen tijdens een echt bal.

Tijdens deze workshop ga jij een masker maken welke je voor je vermomming gaat gebruiken. Uiteindelijk mag je met je eigen masker op de foto! Gelukkig kan niemand je herkennen 😉

Deze workshop/activiteit is tevens ook leuk voor volwassenen, dus doe gezellig mee!Bekijk de foto's van Gemaskerd bal hier

Halloween

wo 26 okt 22
Muzerijk

Spannend he, Halloween komt er weer aan. Tijdens deze middag gaan we leren hoe je met LEGO spannende figuren maakt en deze vervolgens met een lampje op de muur kan schijnen. We gaan er daarnaast een leuk Halloween feest van maken. Omdat het bijna Halloween is, zou het leuk zijn als je ook verkleed komt!

Wij zullen zorgen voor een (griezelig) hapje en drankje 🙂 Kom jij mee griezelen?Bekijk de foto's van Halloween hier

LEGO Lampion

wo 09 nov 22
Mellepark

Sint-Maarten wordt niet overal op dezelfde wijze gevierd. In sommige plaatsen worden optochten georganiseerd, in andere worden vreugdevuren ontstoken. Algemeen is de lampionnentocht.

Hierom ga jij tijdens deze LEGO-middag een lampion maken van LEGO. Maak een lampion naar je eigen smaak en idee. Wel moet het mogelijk zijn dat het verlicht wordt met een elektrisch waxinelichtje. Na de bouwtijd krijgen jullie een uitdaging van ons. Welke dat is houden we nog even geheim, echter heeft het met je lampion te maken!

Je mag de lampion alleen of met een groepje maken. Dat laten we aan jullie over!Bekijk de foto's van LEGO Lampion hier

Kerst komt er aan…

wo 21 dec 22
Muzerijk

Het is dan bijna zover.. kerstmis! Heb jij er al zin in? Ben jij al benieuwd wat er onder de kerstboom thuis ligt? Wij gaan tijdens deze middag een groot kerstdorp bouwen. We willen graag Uden in kerstsfeer nabouwen. Dus we hebben jullie hulp hierbij nodig! Bedenk dus alvast jouw huisje, plein, plek of gebied in Uden welke jij gaat bouwen in kerst sfeer. Wij zorgen voor een lekkernij tijdens het bouwen!Bekijk de foto's van Kerst komt er aan… hier

Jouw Carnavalsoptocht

wo 08 feb 23
Muzerijk

Alaaf!

Het is bijna zover Carnaval(vakantie) en dus tijd voor een feestje. Om jullie alvast in de stemming van carnaval te brengen gaan we met LEGO een carnavals optocht bouwen.

Tijdens deze bouwmiddag worden jullie in groepen verdeeld en gaan aan de slag om een praalwagen voor de carnavalsoptocht van LEGO te maken. Bedenk samen met je groep een mini-carnaval-verhaal en bouw deze samen tijdens deze bouwmiddag! Zorg ervoor dat het verhaal in drie zinnen te vertellen is. Na de bouwtijd maken we per groep een foto waarop jullie samen met de praalwagen staan. Wij zullen deze foto’s na de bouwmiddag online plaatsen zodat je een leuke herinnering hebt aan deze middag.

Meldt jezelf, je vriendjes en klasgenootjes aan en kom allemaal verkleed in je carnavals outfit naar deze Bouw-middag!Bekijk de foto's van Jouw Carnavalsoptocht hier

Rond de wereld

wo 08 mrt 23
Mellepark

Verspreid over de wereld staan verschillende gebouwen met een speciale betekenis voor dat land. Denk aan de molens in Nederland, de Eiffeltoren in Parijs of het vrijheidsbeeld in Amerika.

Tijdens deze bouwmiddag gaan we deze speciale gebouwen in het klein maken met lego en na het bouwen plaatsen op een mega grote wereldkaart! Dit doen we in groepen en elke groep krijgt een aantal bouwkaarten met daarop een special gebouw en de plek waar deze staat. Hoeveel gebouwen kunnen jullie bouwen op de juiste plek plaatsen?

Leer tijdens deze lego-bouwmiddag hoe je gebouwen in het klein maakt en waar deze te vinden zijn en vlieg in 1,5 uur een rondje om de wereld!

Kom jij samen met je vriendje, vriendinnetje, klasgenootje, neefje, nichtje of verzorger naar deze middag en doe gezellig mee!

 Bekijk de foto's van Rond de wereld hier

Kleurrijke LEGO Paasei

wo 05 apr 23
De Balans / Oranjerijk

Het schilderen van een ei voor Pasen kennen we allemaal wel.  Heb je ooit een paasei van LEGO gemaakt?

Tijdens deze middag leer je in de workshop hoe je een paasei van lego maakt. Je ontvangt van ons de blokjes en een handleiding en start met het ei. Heb je het lego ei gemaakt. Dan kan je aan de slag om hem te versieren.

Na de bouwtijd maken wij een foto van jouw paasei. Deze foto’s zetten we na de bouwmiddag online zodat jij deze ook aan je ouders, oma, opa of wil je maar wilt kunt laten zien!

De handleiding mag je mee naar huis nemen zodat jij thuis nogmaals een ei kan bouwen om thuis tijdens Pasen neer te zetten of verstop hem met Pasen en laat je ouders naar het ei zoeken :-).Bekijk de foto's van Kleurrijke LEGO Paasei hier

Bouw een epische knikkerbaan (marble run)

wo 24 mei 23
De Nieuwe Pit

Kom en ontdek de opwindende wereld van knikkerbanen met LEGO! Ben jij tussen de 5 en 12 jaar oud en heb je altijd al je eigen knikkerbaan willen bouwen? Dan is dit jouw kans! Tijdens onze bouwmiddag ga je samen met andere enthousiaste bouwers van de BouwClub aan de slag om een spectaculaire knikkerbaan te creëren. Het lijkt misschien eenvoudig, maar laat je niet misleiden, want de echte uitdaging ligt in het zorgen dat de knikkers van het startpunt helemaal naar het eindpunt rollen zonder onderbreking!

Stel je voor, je krijgt een grote doos vol kleurrijke LEGO-stenen, speciale elementen en natuurlijk een heleboel knikkers. Je verbeelding kent geen grenzen wanneer je je eigen unieke knikkerbaan ontwerpt. Zal je een hoge toren bouwen met kronkelende achtbanen of misschien een zigzagpad met verrassende wendingen? Het is helemaal aan jou!

Maar het bouwen van de knikkerbaan is slechts het begin. Je zult ontdekken dat wetenschap en techniek een grote rol spelen bij het creëren van een succesvolle baan. Je zult leren over zwaartekracht, snelheid, momentum en nog veel meer. Door te experimenteren en aanpassingen te maken, zul je de perfecte balans vinden om de knikkers soepel door de baan te laten rollen. Het is een geweldige manier om spelenderwijs te leren en je probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen.

Maar dat is nog niet alles! Zodra alle knikkerbanen klaar zijn, zullen we een spannende race houden om te zien wiens baan de snelste knikker heeft. Misschien wordt jouw knikker wel de kampioen van de dag! Het wordt een geweldige middag vol plezier, teamwork en competitie.

Dus waar wacht je nog op? Warm je je bouwhanden op en kom naar de BouwClub-bouwmiddag. Maak nieuwe vrienden, laat je creativiteit de vrije loop en beleef een onvergetelijk avontuur met knikkers en LEGO. Vergeet niet, de enige limiet is je eigen fantasie! Zorg ervoor dat je erbij bent en je eigen knikkerbaanmeesterwerk bouwt!Bekijk de foto's van Bouw een epische knikkerbaan (marble run) hier

Videogame level bouwen

wo 12 jul 23
Mellepark

Tijdens deze spannende activiteit kun jij laten zien hoe creatief je bent. Je krijgt de kans om een fantastisch level te bouwen dat rechtstreeks uit jouw favoriete game lijkt te komen. Heb je altijd al gedroomd om de wereld van Minecraft of Roblox tot leven te brengen? Of wil je misschien een geweldig slagveld creëren zoals in Call of Duty? Het is allemaal mogelijk tijdens deze bouwmiddag!

Samen zetten we alle levels op een grote speeltafel en bouwen we een uniek game-level landschap. Kun je je voorstellen hoe cool het zal zijn om door dit enorme level te navigeren, geïnspireerd door de games die je zo graag speelt? Het wordt een onvergetelijke ervaring voor alle jonge gamers en Lego-liefhebbers!

Maar dat is nog niet alles! Terwijl we bouwen en onze game-levels tot leven brengen, zullen we ook de kans hebben om nieuwe vrienden te maken. Je ontmoet andere kinderen die net zo enthousiast zijn over games en Lego als jij. Samen kunnen jullie praten over jullie favoriete games, nieuwe ideeën opdoen en misschien zelfs een paar tips en trucs uitwisselen. Het wordt een geweldige gelegenheid om je passie voor gamen te delen en nieuwe avonturen te beleven!

Dus, als je tussen de 5 en 12 jaar oud bent en een gamer en Lego-fan in hart en nieren, mis dan deze geweldige bouwmiddag niet. Grijp deze kans om je eigen game-level te creëren en deel uit te maken van een uniek en levendig game-level landschap. Kom en sluit je aan bij ons! We kunnen niet wachten om te zien welke fantastische levels jij zult bouwen!Bekijk de foto's van Videogame level bouwen hier